Jadłospis


PONIEDZIAŁEK19.05
ŚNIADANIE
Bułka zwykła , bułka graham, bułka żytnia, bułka łezka, baton z masłem, wędlina, pomidor, ogórek zielony, sałata , kiełki, herbata.
OBIADZupa z młodej kapusty jarzynami ziemniakami i koperkiem, kaszka na mleku z sosem truskawkowym, kompot jabłkowy.
PODWIECZOREKBułka zwykła, baton z masłem , szyneczka , jajko gotowane, herbata , woda.

WTOREK 20.05
ŚNIADANIEBułka zwykła, bułka grahamka, bułka żytnia , baton z masłem, wędlina , serek biały ze szczypiorkiem , pomidor, ogórek zielony, sałata, kiełki, herbata z cytryną i miodem.
OBIADKrem z białych warzyw z jarzynami i zieleniną, ziemniaki duszone , gulasz wieprzowy, ogórek małosolny ( własnej roboty), kompot wiśniowy.
PODWIECZOREKMix owoców , ciasteczko ,woda.

ŚRODA 21.05
ŚNIADANIEBułka zwykła, bułka łezka, bułka grahamka , baton z masłem, wędlina, pomidor, ogórek zielony, kiełki, sałata, herbata malinowa.
OBIADZupa jarzynowa na karkówce i zieleniną, ziemniaki w całości , ser śmietankowy gzik, cebulka, olej lniany, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREKBułka pizzerka, soczek, woda.

CZWARTEK 22.05
ŚNIADANIEBułka zwykła , bułka graham, bułka żytnia, bułka łezka, baton z masłem, wędlina, pomidor, ogórek zielony, sałata , kiełki, herbata.
OBIADRosolnik z ryżem jarzynami i natką pietruszki, ziemniaki duszone z koperkiem, stripsy drobiowe , surówka z kapusty modrej, kompot z czarnej porzeczki.
PODWIECZOREKKisiel truskawkowy z owocami , biszkopciki, woda.

PIĄTEK 23.05
ŚNIADANIEBułka zwykła, bułka cebulowa, bułka knypel, bułka żytnia, baton z masłem, twarożek śmietankowy , pasta jajeczna ze szczypiorkiem , pomidor , ogórek zielony, herbata.
OBIADZupa krupnik z jarzynami ziemniakami i zieleniną, naleśniki z dżemem , musem jabłkowym , serem waniliowym ( własnej roboty), kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREKBaton z masłem, ser żółty, ogórek konserwowy, herbata ziołowa, banan, jabłko, woda.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną , przekąski w postaci owocu lub świeżych warzyw.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

  • Szef Kuchni : Teresa Nowak